Granatų džemas – ypatingas ingredientas Jūsų virtuvėje! Pažadame, jis ne tik pradžiugins bet ir nustebins tiek mažą, tiek didelį smaližių. Puikiai tinka gardinti desertus, blynus ar net mėsos patiekalus. Galite mėgautis šiuo džemu ir vienu – tai gardus ir sveikas desertas.
Granatų uogienės / džemo sudėtyje – vos trys ingredientai: 70 proc. natūralių granatų sulčių (iš ekologiškame ūkyje užaugintų vaisių), šiek tiek cukraus ir iš obuolių išgauto pektino.
Šis džemas gaminamas 70 °C temperatūroje, vakuume, kad būtų išsaugotas granatų skonis, spalva ir kitos savybės.
Neretai granatas vadinamas supervaisiumi, mat jis ne tik labai skanus, bet ir ypač naudingas mūsų organizmui bei sveikatai. Granato vaisiuje gausu ląstelienos, polifenolių, antioksidantų, vitaminų ir naudingų mineralų. Granatų sultys dar vadinamos antruoju krauju. Jos gerina virškinimą, padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, pasižymi priešuždegiminėmis, priešvėžinėmis savybėmis ir kt.
100 g granatų yra: 236 mg kalio; 36 mg fosforo; 3 mg natrio; 12 mg magnio; 0,30 mg geležies; 10 mg kalcio; 0,35 mg cinko; 0,158 mg vario; 0,119 mg mangano; 0,5 µg seleno; 10,2 mg vitamino C; 16,4 µg vitamino K; 0,60 mg vitamino E; 0,293 mg niacino (B3); 0,135 mg pantoteno rūgšties (B5); 0,075 mg piridoksino (B6); 0,067 mg tiamino (B1); 0,053 mg riboflavino (B2);
38 µg folio rūgšties (B9); ir provitamino A.