Cukinija yra labai universali daržovė. Pakaitinus ją orkaitėje iki reikiamos temperatūros, kad neprarastų savo organoleptinių savybių, beveik natūraliai gimsta cukinijų pesto!
Surinktos daržovės iš karto yra kruopščiai perrenkamos, plaunamos ir rankomis pjaustomos. Cukinijos verdamos blanširuojant vandens ir acto mišinyje. Tai cheminis procesas, kad būtų supažintas pH, nenaudojant papildomų priedų ar rūgščių. Virtos cukinijos sutrinamos su kedro riešutais ir baziliku.
Cukinijos auginamos ekologiškame ūkyje, skinamos dar jaunos, tinkamo sunokimo.
Sudėtis: cukinijos* (89,68 %), ypač tyras alyvuogių aliejus*, vyno actas*, kedro riešutai*, druska*, bazilikas*, česnakas*, juodieji pipirai*. *Užauginta ekologiškame ūkyje.
Maistinė vertė 100 g: energinė vertė 60 kcal; riebalai 4,58 g, iš kurių sočiųjų riebalų 0,49 g; angliavandeniai 2,18 g, iš jų cukrų 1,68 g; baltymai 1,94 g; druska 0,98 g.
Laikyti: sausoje vėsioje vietoje, vengiant saulės spindulių. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per 3–4 dienas.
Gamintojas: Reginella S.r.l. Società Agricola Via Von Platen Ronco A, 49 - 96100 Sirakūzai, Italija
Pardavėjas: MB „Itališkos gėrybės“ – el. p. www.pestopesto.lt